بزرگنمایی:
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: انصافا باید اعلام کنم که وزارت نفت فعالیتهای خوبی در بحث جمعآوری گازهای مشعل انجام داده است.
به گزارش خریدار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز (سهشنبه، 18 خردادماه) در جریان بررسی پرسش علیرضا ورناصری قندعلی، نماینده مسجد سلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا از وزیر نفت درباره جمعآوری گازهای مشعل در صحن مجلس، گفت: بنده خود در جریان این موضوع قرار دارم. انصافا کارهای خوبی درباره جمعآوری گازهای مشعل انجام شده است.
در ادامه نماینده مسجد سلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا خطاب به وزیر نفت گفت: بیش از 20 سال است از موضوع ساماندهی و جمعآوری گازهای مشعل در وزارت نفت میگذرد، با توجه به ارزش بالای اقتصادی گازهای مشعل و منافعی که از جمعآوری آنها حاصل میشود و منافع غیرمستقیم این مسئله در کاهش آلودگیهای زیست محیطی، بنا بود با هدف ممانعت از هدررفت ثروت ملی تا پایان برنامه ششم توسعه، سوختن 90 درصد از گازهای مشعل مهار شود. با وجود متقاضی بخش خصوصی برای این پروژهها در شرکتهای مختلف، براساس ماده 48 قانون برنامه ششم توسعه که باید با نرخ عادلانه به این بخش سپرده میشد، چرا مهار و بهرهبرداری از گازهای مشعل تکمیل نشده است و پیشرفت فیزیکی مطلوبی ندارد؟
ورناصری تصریح کرد: برای ممانعت از سوختن و هدررفت میلیونها مترمکعب از گازهای مشعل، چه پروژههایی تعریف شده است؟ بهطور حتم اطلاع دارید در جهان سالانه بیش از 150 میلیارد مترمکعب گاز با عنوان سوزاندن گازهای مشعل به مواد آلاینده تبدیل میشود که براساس آمارهای بانک جهانی این رقم معادل یک سوم مصرف گاز کل اروپاست. از حجم گازهای آلاینده، 75 درصد آن متعلق به 10 کشور است که ایران نیز جزو آنهاست.
این نماینده مجلس افزود: از سال 2017 به بعد حجم سوختن گازهای مشعل در ایران با کاهش همراه شد و از 17.7 میلیارد مترمکعب در سال 2017 به 13.3 میلیارد مترمکعب در سال 2020 رسیده است، اما کافی نیست.
نماینده مسجد سلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا با بیان اینکه پرسشهای وی درباره وضع نیروی انسانی وزارت نفت بیپاسخ مانده است، گفت: پرسش خود را به رای نمیگذارم، اما به نظرم باید هیأتی مشترک از کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، مسئولان وزارت نفت و سازمان پدافند غیرعامل این مسائل را بهطورت جدی بررسی کنند تا مشکلات در این بخش برطرف شود.