بزرگنمایی:
حفاظت از محیط زیست، یکی از اصول و ارزشهای بنیادین حاکم بر فعالیتهای شرکت ملی گاز ایران تلقی میشود.
به گزارش خریدار به نقل از روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، غلامرضا بهمننیا، رییس HSE شرکت ملی گاز ایران با گرامیداشت روز جهانی محیط زیست و بیان این مطلب، اظهار داشت: این شرکت بهعنوان بزرگترین عرضهکننده انرژی کشور و یکی از سازمانهای پیشتاز در این عرصه، اقدامات و پروژههای مؤثر و مفیدی را در راستای شناسایی منابع انتشار گازهای گلخانه ای که عامل بروز پدیده اثر گلخانهای، یعنی گرمایش جهانی و تغییر اقلیم هستند و نیز، کاهش انتشار به انجام رسانده است.
وی با بیان این که شعار روز جهانی محیط زیست سال 2021 «احیای اکوسیستمها» عنوان شده، ادامه داد: بر همین اساس، شرکت ملی گاز ایران با درک اهمیت موضوع اکوسیستمها و گونههای در معرض خطر، اقداماتی را در راستای کمک به تقویت زیستبومهای مجاور تأسیسات و تثبیت روند رشد گونههای حساس آنها انجام داده است.
بهمننیا کسب و کار اصلی شرکت را تأمین سوخت پاک برای بخشهای مختلف صنعتی، خدماتی، تجاری، مسکونی و حمل و نقل در سطح کشور عنوان کرد و گفت: میدانیم که سوخت گاز طبیعی، کمترین میزان آلایندگی را در بین سوختهای فسیلی منتشر میکند، بنابراین شرکت ملی گاز ایران سالیانه با تأمین این سوخت پاک، از انتشار هزاران تن آلاینده ناشی از مصرف سایر سوختهای فسیلی جلوگیری میکند.
رییس HSE شرکت ملی گاز ایران با اشاره به این که تأمین انرژی، لزوماً مستلزم تخریب محیط زیست نیست، تصریح کرد: اما نباید فراموش کنیم که گونههای گیاهی و جانوری و اکوسیستمها، شبکه حیات روی کره زمین هستند که در حال حاضر و به دلیل فعالیتهای غیرمسئولانه بشر در سراسر جهان، با تهدیدهای گستردهای روبرو شدهاند.
وی افزود: با نامگذاری دهه اخیر به نام دهه احیای اکوسیستمها، در طول 10سال پیش رو که آغاز آن، روز جهانی محیط زیست سال جاری است، افراد، گروهها، دولتها، مشاغل و سازمانها از هر نوع، میتوانند در یک حرکت جهانی برای پیشگیری، متوقف و معکوس کردن روند تخریب اکوسیستمها و تأمین آیندهای پایدار برای همگان، متحد شده و با برنامهریزی دقیق، این هدف حیاتی را دنبال کنند.
بهمننیا صنعت گاز را به لحاظ ماهیت صنعت، دوستدار محیط زیست خواند و یادآور شد: گاز طبیعی بهعنوان پاکترین سوخت فسیلی در قیاس با سایر منابع انرژی فسیلی، مقدار آلودگی کمتری به ازای واحد تولید انرژی ایجاد میکند، از اینرو، توسعه مصرف گاز و جایگزینی آن با سوختهای فسیلی سنگینتر از قبیل گازوییل، مازوت، زغال سنگ و نظیر آن، عملاً به کاهش آلودگی هوا کمک کرده و مقدار انتشار گازهای گلخانهای را کاهش میدهد.
وی در پایان، اظهار کرد: امروز بواسطه زیرساختهای عظیم و ارزشمندی که در زنجیره تأمین گاز ایجاد شده، به لطف خدا، بخش اعظم تقاضای انرژی کشور از طریق گاز طبیعی تأمین و از این رهگذر، کمک شایان توجهی به کاهش آلودگی هوا در شهرها میشود.