بزرگنمایی:
امروز از 29 قلم کالای مورد نیاز صنعت گاز، تقریباً تولید 25 قلم آن با شرکتهای دانشبنیان به نتیجه رسیده و ساخت داخل آن ها آغاز شده است.
به گزارش خریدار به نقل از روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، محسن مظلوم فارسیباف، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در نخستین رویداد «به همرسانی عرضه و تقاضای فناوری؛ اقلام راهبردی و پرمصرف شیمیایی صنعت گاز» که روز اول خردادماه و همزمان با روز بهینهسازی مصرف در عمارت کوشک وزارت نفت و با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، سرپرست مدیریت پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت، معاون مهندسی و پژوهشی وزارت نفت و جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت و گاز برگزار شد، با بیان این مطلب، اظهار داشت: این در حالی است که در تلاش هستیم، طی چند سال آینده، تمامی اقلام مورد نیاز صنعت گاز کشور در بخش پالایش، انتقال و توزیع را بومیسازی کنیم.
وی با بیان این که مباحث دیگری از این دست در شرکت ملی گاز ایران را با همکاری پارک علم و فناوری صنعت نفت در دست برنامه داریم، ادامه داد: در حوزه مرتبط با مسایل IT و زیرساختهای الکترونیک نیز، این مهم بهویژه در بحث هوشمندسازی و بهینهسازی مصرف میتواند کمک شایانی به ما کند.
فارسیباف صنعت گاز را صنعتی خودکفا عنوان کرد و گفت: اکوسیستم فناوری و نوآوری صنعت گاز با حمایت مهندس تربتی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران شکل گرفت و با همت و همکاری وزیر نفت و دیگر دوستان و نهادهای مرتبط، به کار خود ادامه داده و در نظر دارد همچنان به دنبال کشف راههای فناورانه باشد که خوشبختانه توانست با همت و تلاش متخصصان این صنعت، به دستاوردهای چشمگیری در بومیسازی اقلام مورد نیاز خود دست یابد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: در حال حاضر، خوشبختانه 25 قلم از این کالاها تعیین تکلیف شد که البته این امر، به معنای اختتام کار درآن 25 قلم نیست؛ چراکه بحث فناوری یک بحث زاینده است و هرگز متوقف نمیشود.
وی با بیان این که ما با دو رویکرد در شرکت ملی گاز ایران، در خدمت دوستان در پارک علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان هستیم، توضیح داد: یکی از این رویکردها، در حوزه زنجیره تأمین است، بدین معنی که ما در زنجیره تأمین خود، حتماً باید توسعه فناوری انجام دهیم؛ چراکه یک فناوری وقتی معنی پیدا میکند که به صورت خودکفایی و بومیسازی شده باشد تا بتوان به مرور، در کل زنجیره خودکفا شد.
فارسیباف در ادامه، افزود: رویکرد دیگر هم، در زمینه مبحث ارتقای فناوری است؛ یعنی اگر شرکتهای دانشبنیان ما با توانمندی و خلاقیت خود، موفق به تولید یک ماده شیمیایی جاذب، کاتالیست یا هر کالای پرمصرف دیگری که مورد نیاز صنعت گاز است، شدند، این امر به این مفهوم نیست که این آخرین نقطه فناوری است! بلکه ارتقای این مباحث، یکی از خواستههای ماست و از شرکتهای دانشبنیان میخواهیم که در هر دو رویکرد و در این زایندگی، به ما کمک کنند.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در خاتمه، با بیان اینکه پژوهش و فناوری تا مرحله تجاری سازی، جزو لاینفک یک صنعت است، اظهار داشت: بر همین اساس، مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران تمرکز خود را بر دستیابی به دستاوردهایی قرار داده که خودکفایی شرکت گاز در تمامی بخشها را در آیندهای نزدیک، محقق میسازد.